Од петка распуст за основце

У петак, 11. јуна почеће распуст за ђаке основних школа а за средњошколце 18. јуна. Матуранти гимназија, завршних разреда средњих стручних школа и ученици осмог разреда, распустили су се раније.

Распуст за ђаке од првог до седмог разреда основних школа у Србији почеће у петак, 11. јуна, док ће друго полугодиште за средњошколце бити завршено 18. јуна.

Матуранти гимназија, завршних разреда средњих стручних школа и ученици осмог разреда, распустили су се раније и пре летњег распуста очекују их припреме за упис на факултете, односно у средње школе.

Уписне активности на факултетима почињу 23. јуна, предајом документације. Пријављивање ће, у зависности од факултета, трајати до 25. јуна, пријемни испити биће одржани од 28. до 30. јуна, а рокове за објављивање ранг-листа, за жалбе и датуме самог уписа одређује свака установа, у оквиру првог конкурсног рока који мора бити завршен до 15. јула.

На осам државних универзитета има места за око 32.400 бруцоша, од чега је више од 20.000 буџетских места.

У уметничким, балетским, музичким средњим школама, математичким и филолошким гиманзијама, завршени су пријемни испити и коначни резултати тестова биће објављени до 11. јуна, а ученике који желе да упишу гимназије и четворогодишње стручне школе, очкују квалификациони испити из српског (матерњег) језика и математике.

Квалификациони испит из српског (матерњег) заказан је за 21. јун, а дан касније полагаће се квалификациони из математике.

Ученици који желе да упишу трогодишњу средњу стручну или школу која траје две године, не полажу квалификационе испите, већ у матичној основној школи попуњавају листу са 20 уписних жеља и рангирају се на основу успеха.

У школској 2010/11. години за 80.000 ученика који завршавају осми разред предвиђено је 87.500 места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи