Водостај и даље у порасту

Водостај Дунава и Саве и данас у порасту, али се не очекује њихово изливање и угрожавање безбедности имовине и људи. Саниран терен код Небојшине куле. Највише проблема на подручјима Сомбора, Зрењанина, Кикинде и Суботице.

Начелник Сектора Министарства унутрашњих послова Србије за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да ће водостај Дунава и Саве и данас бити у порасту, али се не очекује изливање тих река и угрожавање безбедности имовине и људи.

"Од јутрос нема већих промена у односу на јуче. Дунав је нарастао, због чега се данас очекује и раст Саве код Шапца", рекао је Марић Танјугу и додао да припадници Сектора тренутно извлаче воду из канала у насељу Кљајићево у Сомбору.

Ниво Дунава, према његовим речима, стагнира код Радујевца у близини Неготина, а у Београду је саниран угрожен терен код Небојшине куле.

У Београду се повећава водостај Дунава и Саве, па је у главном граду проглашена редовна одбрана од поплава, а превентивно је на ушћу затворен и пружни пролаз за путничка возила, саопштено је јуче из МУП-а.

Ниво Дунава ће, како је наведено, достићи свој максимум код границе између Србије и Мађарске за шест, а код Новог Сада за 12 дана, али се не очекује изливање те реке преко одбрамбених бедема.

Ниво Саве код Шапца сада износи 488 сантиметра и на снази је ванредна одбрана од поплава, а у општини Владимирци, у селу Прово, пуне се џакови са песком ради превентивног деловања.

Због изузетно великих количина падавина протеклих пола месеца, процењује се да је у Војводини под водом око 78.000 хектара ораница, а више од пола милиона хектара је превлажено, саопштило је Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине".

Највише проблема је на подручјима Сомбора, Зрењанина, Кикинде и Суботице, а издат је налог и водопривредним предузећима у Бачкој Паланци, Новом Саду, Панчеву, Ковину и Белој Цркви да почну припреме за одбрану од поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи