Једноставнија продаја војне имовине

Поступак продаје војне имовине биће убрзан и поједностављен, а локалним самоуправама биће дати дужи рокови за измирење обавеза за купљену имовину, најављено на скупу "Конверзија вишка војне имовине и развој локалне заједнице". Зграда Генералштаба у Београду изузета од продаје.

Влада Србије ће омогућити да се убрза и поједностави поступак продаје војне имовине и локалним самоуправама дати дуже рокове за измирење обавеза за купљену имовину, најавио је начелник Одељења за Мастер план Управе за инфраструктуру Министарства одбране Александар Илић.

Тренутно постоји 450 војних комплекса који нису неопходни за потребе Војске Србије, рекао је Илић је на скупу "Конверзија вишка војне имовине и развој локалне заједнице" у Београду. Илић је навео да је могуће да ће неки од тих комплекса бити изузети од продаје, али и да постоји могућност да неки објекти који сада нису у оквиру тог плана ипак буду предвиђени за продају.

Илић је рекао да је од 2006. године, када је усвојен Мастер план, продато 22 комплекса за укупно око 586 милиона динара и прибављена су 24 стана.

Процењује се да се укупна вредност војне имовине, која ће бити продата, креће од једне до четири милијарде евра. Приоритет у куповини имају локалне самоуправе на чијим територијма се ти објекти налазе, рекао је Илић, и додао да је зграда Генерлаштаба у Улици Кнеза Милоша, у Београду, изузета од продаје.

Процедуру преузимања успорава процена вредности

Од локалних самоуправа у Србији град Суботица преузео највише војне имовине. Помоћник градоначелника Суботице за инвестиције Душко Гуслов рекао је да ће до краја јуна бити потписани уговори о преузимању имовине у вредности од 178 милиона динара.

Славко Лукић, помоћник градоначелника Ужица, је рекао да је та градска управа изузетно заинтересована за постизање договора са војском о преузимању касарне "4. пук" и Дома војске, који се налазе у центру Ужица.

План је да касарна буде претворена у стамбене и пословне комплексе, а Дом војске у градски омладински центар, рекао је Лукић.

Процедуру преузимања војне имовине успорава процена њене вредности, за коју је задужена локална пореска управа, која у већини случајева за то није оспособљена, истакнуто је на скупу који је организовала Америчка агенција за економнски развој Ју-Ес-Ејд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи