Породице траже реакцију председника

Породице радника РТС-а који су погинули у НАТО бомбардовању 1999. године затражиле су у писму председнику Србије да се заложи за процесуирање одговорних за ту трагедију.

У писму председнику Србије Борису Тадићу, породице настрадалих радника РТС-а у НАТО бомбардовању, навеле су да им је он пре шест година у име Демократске странке обећаo да ће се заложити за "истину у расветљавању тог трагичног догађаја".

"За тих шест година, од Вашег писма до данас, породице су, радећи посао тужилаштва и полиције, сакупиле многобројне доказе и - дозволите ми ту напомену - утврдиле истину у случају убиства својих најмилијих", наводи се у писму које је у име породица потписала Жанка Стојановић, мајка погинулог Небојше Стојановића.

Породице оцењују да је то било државно убиство шеснаесторо људи, и да се оно суштински не разликује од убиства Ивана Стамболића, или Славка Ћурувије.

"Једноставна је истина, да је убиство техничара Телевизије Србије обављено уз учешће одговарајућих државних институција Републике Србије, укључујући Војску, док је Стамболића рецимо убила Државна безбедност", наводи се у писму.

Додаје се да су тужилаштва, првенствено Специјално тужилаштво за организовани криминал, одлучила су да игноришу своје законске обавезе и да не узму у поступак нове доказе које су им поднеле породице.

"Специјално тужилаштво било је дужно да у року од месец дана одговори на представке које су му биле упућене 2006. и 2009. Разлози игнорисања очито леже управо у тој умешаности Војске (и Министарства одбране) у убиство шеснаесторо техничара Телевизије Србије", наводи се у писму председнику Тадићу.

Породице су поручиле да се обраћају председнику као последњој инстанци заштите закона, пре него што се обрате међународним судски телима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи