РТБ Бор интерес државе

Опстанак Рударско-топионичарског басена Бор од непроцењивог државног интереса, истакао министар Дачић. Србија убудуће неће олако давати оно што је њен национални ресурс, као РТБ, оценио је Дачић.

Заменик премијера и министар полиције Ивица Дачић рекао је да је опстанак Рударско-топионичарског басена Бор од непроцењивог државног интереса, а уз помоћ Владе Србије, он ће поново постати стуб Србије и покретач развоја читаве државе.

Дачић је приликом посете Руднику бакра "Велики Кривељ" у Бору нагласио да РТБ, уз помоћ стратешке сировине - бакра, треба да постане "стуб Србије и покретач развоја читаве државе", као што је то некада био.

Министар је рекао и да је РТБ значајан за становништво борског краја до којег сада, како је указао, води лоша путна мрежа.

Због тога је, рекао је министар, веома битно да овај басен добро ради и Влада Србије ће подржавати и у наредном периоду РТБ Бор, како би стабилизовао пословање и почео да доноси профит и држави.

"Србија је из прошлости извукла поуке, па зато убудуће неће олако давати оно што је њен национални и државни ресурс, као РТБ. Оно што ће бити прва помоћ Владе борском руднику 'Велики Кривељ' је набавка модерне флотацијске опреме уз помоћ руских партнера", истакао је министар.

Дачић је рекао да је од руководства борске компаније добио обећање да ће већ за неколико месеци РТБ бити у стању да измирује обавезе према држави у виду доприноса, и да плаћа утрошену струју.

Претходно, министар је у Полицијској управи у Бору разговарао о мерама које ће његово министарство предузети како би у "граду бакра" полицији био олакшан рад.

То је пре свега, према његовим речима, увођење видео надзора, чиме би се спречила немили догађаји, попут недавног убиства дечака испред ноћног клуба "Монца".

"Потребно је и детаљно регулисати надлежности служби физичко-техничког обезбеђења, одредити ко ће им давати лиценце за рад и омогућити да оне и полиција буду на истом задатку, као што је то у целом свету", рекао је министар Дачић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи