Минимална производња у "Књаз Милошу"

У компанији "Књаз Милош" у Аранђеловцу од јутрос се спроводи минимум процеса рада од 10 одсто. Нова рунда преговора синдиката, послодаваца и Агенције за мирно решавање радних спорова заказана за среду.

Како је прошлог петка договорено на састанку синдиката, послодавца и арбитра Агенције за мирно решавање радних спорова, у компанији "Књаз Милош" у Аранђелцовцу, од јутрос се спроводу минумум процеса рада од 10 одсто.

Радници "Књаза" су прошле недеље ступили у генерални штрајк због најаве отпуштања 106 радника, а захтевали су и повећање зарада за најједоставније послове и поштовање колективног уговора.

Пошто синдикат и послодавац нису могли да се договоре ни око чега, посредовао је миритељ, тако да је најављено решавање спорног питања око статуса 106 радника, који ће, ако то желе, моћи да напусте фирму уз стимулативне отпремнине.

Штрајк око 800 радника трајаће док се постигнут договор не озваничи потписом послодавца, што се очекује 21. априла, за када је заказана нова рунда преговора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи