Протест мотоциклиста испред Скупштине

Мотоциклисти из целе Србије одржали протестну вожњу Београдом, због високих дажбина које плаћају приликом регистрације својих моторцикала. Протест протекао без инцидената.

У организацији Мото Асоцијације Србије, у Београду је одржана протестна вожња мотоциклиста којом, како су рекли, желе да скрену пажњу Влади Србије и широј јавности на пореске дажбине које власници плаћају приликом регистрације мотоцикла.

Председник МАС Љубиша Николић изјавио је новинарима испред Скупштине Србије, где је одржан централни део протеста, да је обновљен захтев за смањење таксе који су упутили 2009. године, али да одговора од Владе Србије нису добили и додао да је "ово рекација моториста због тога што немају никакав дијалог са Владом".

Николић је прецизирао да се тражи смањење такси при регистрацији и подржава раније упућен захтев за измену Закона о порезима на употребу и држање добара, те најавио даље протесте.

"Наставићемо да протестујемо, не знам колико често и колико ћемо моћи да црпимо енергију из људи, али ћемо се потрудити да на овоме не останемо, све док не успоставимо дијалог са владом", рекао је Николић.

Николић је навео да у акцији учествује око 1.500 мотоциклиста, да ту нису само чланови МАС него и други на "два точка" из свих крајева Србије и додао да је планирана акција давања крви у договору са Црвеним крстом одложена јер ипак није баш упутно да се после давања крви наставља вожња мотором, односно наставак протестне вожње улицама Београда.

Бајкери и бајкерке, неки и са децом, протестну вожњу су почели окупљањем код "Ушћа" на Новом Београду, а затим одржали једночасовни перформанс испред Дома Скупштине Србије, где су оставили симболично више пари старих ципела и патика.

За све време протеста испред Скупштине, саобраћај је у оба смера текао нешто отежано, али без прекида и није било никаквих инцидената.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи