Ревизори "у процедури"

Измене Закона о Државној ревизорској институцији, које предвиђају повећање плата државних ревизора, упућене у скупштинску процедуру по хитном поступку.

Предлог закона о изменама и допунама Закона о Државној ревизорској институцији (ДРИ), којима је предложено да председник Савета ДРИ има право на основну плату у висини основне плате овлашћеног државног ревизора увећане за 30 процената, упућен је у скупштинску процедуру по хитном поступку.

У предлогу се не наводи конкретан износ плате. Потпредседник и чланови савета ДРИ, како је предложено, имали би право на основну плату у висини од 90 одсто од основне плате председника Савета ДРИ.

Садашња плата председника Савета ДРИ је 95.299 динара, плата потпредседника и чланова Савета је 83.386 динара, врховног државног ревизора 75.048, а плата секретара 67.543 динара.

ДРИ тренутно има пет државних ревизора и два врховна државна ревизора. Планирано је да се у ДРИ у 2010. години запосли још три врховна државна ревизора и 27 државних ревизора.

За представника предлагача одређена је заменица председника Одбора Скупштине Србије за финансије Бранка Љиљак. 

У образложењу измена Закона о ДРИ се наводи да се повећањем плата државних ревизора ствара могућност да та институција кадровски ојача.

За предложено повећање плата ревизора у 2010. години биће потребно обезбедити из буџета додатних 25 милиона динара, са чиме је сагласно Министарство финансија.

Предлог ДРИ је био да плата председника Савета ДРИ буде 216.000 динара, а овлашћених државних ревизора 144.000 динара. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи