Средњошколци код Обрадовића

Министар просвете Жарко Обрадовић примио је 20 средњошколаца, учесника Програма младих лидера у Србији, који се одвија под мотом "Иди и види - врати се и подели", пред сутрашњи пут на једномесечну обуку у САД.

Пред сутрашњи пут на једномесечну обуку у Сједињеним Америчким Државама, министар просвете Жарко Обрадовић примио је двадесет средњошколаца, учесника Програма младих лидера у Србији, који се одвија под геслом ''Иди и види - врати се и подели''.

Средњошколци из Београда, Кикинде, Зрењанина, Блаца, Сокобање и Смедерева боравиће месец дана у САД ради стицања лидерских вештина и продубљивања разумевања између младих две земље.

Та посета ће бити добра за децу јер ће упознати други образовни систем, нацију и културу, све оно што чини особености једног народа, истакао је Обрадовић.

''Посета ће, такође, допринети унапређењу односа наше две земље у области образовања'', оценио је министар и додао да ће ученици на тај начин научити много што ће има помоћи да постану успешни лидери, унапреде ниво знања и помогну међународној сарадњи.

''Ви ћете бити наши амбасадори, јер ће други ценити нашу земљу према томе како се ви тамо будете понашали и ниво знања који будете показали биће одраз квалитета нашег образовног система'', поручио је Обрадовић будућим лидерима.

Према његовим речима, искуства које ученици буду стекли у Америци биће посебно драгоцена, јер све оно што им се чини добрим могу да пренесу и примене у Србији.

Представница Грађанских иницијатива Тања Азањац је рекла да кључна тачка овог пројекта јесте повратак како би ученици оно што виде у САД могли директно да примене у својим местима како би пружила више могућности младима.

Програм младих лидера намењен је младима, али и одраслима који са њима раде и предвиђа три групе ученика, академски је и интерактиван, развија различите лидерске вештине учсника, а искуства стечена у Америци увек се представљају вршњацима у локалној заједници, рекла је Азањац.

Програм подразумева и активност младих по повратку, при Кацеларијама за младе, школма или кроз неформално организовање, као и организацију узвратне посете младих Американаца Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи