Град купује протезе за Милу

Женки пса мешанца, којој су одсечене све четири шапе, указана ветеринарска помоћ. Драган Ђилас рекао да ће град купити протезе за керушу Милу, како је у међувремену названа.

Једногодишња женка пса мешанца, којој су одсечене све четири шапе, пребачена је код ветеринара где јој је указана помоћ. Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да ће град купити протезе за Милу, како је, у међувремену, керуши дато име.

Керушу су јуче пронашле две девојке у беогрдском насељу Медаковић два. Према процени ветеринара, пас је осакаћен лежао више од недељу дана. Задобио је упалу костију, изгубио доста крви и право је чудо како је остао жив.

Ветеринар који је збринуо пса оценио је да њега није није могла да осакати једна особа и да су шапе одсечене неким оштрим предметом, попут секире. Док не буде удомљена, Мила ће остати у ветеринарском стационару.

Градоначелник Ђилас је изјавио да град нема могућност "да се бори против болесних умова који одсецају шапе псима", али да може, кроз одређене активности, код најмлађих суграђана да развија љубав према животињама.

Веома је важно да се починилац ухвати и адекватно казни. Град ће наставити са спровођењем програма збрињавања паса луталица изградњом модерних азила, као и даљом едукацијом становништва, закључио је Ђилас.

Председник друштва за заштиту животиња "СОС анималс", редитељ Горан Паскаљевић, изјавио је да је шокиран овим случајем.

"У шоку сам да је тако нешто уопште могло да се догоди. Очекујем да ће полиција учинити све да нађе кривце, без обзира што је животиња у питању а не људско биће", рекао је Паскаљевић.

"Ти који су учинили такав бестијални жлочин, сутра неће презати да дигну руку и на људе", оценио је Паскаљевић. Редитељ је напоменуо да је "СОС анималс" кренуо у потрагу за местом где би пас могао да буде послат на операцију, јер код нас такав захват није могућ.

Удружење за заштиту животиња, чији је Паскаљевић председник, има одличну сарадњи са сличним друштвима у Француској и Немачкој, рекао је редитељ. У контакту са њима, Удружење покушава да установи где је могуће урадити интервенцију која подразумева прављење протеза, макар за предње шапе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи