"Зелена тачка" за будућност

Организација "Секопак" добила право на коришћење еколошког знака "зелена тачка". Тај знак на производу, значи да је у цену коштања укључена и цена управљања амбалажним отпадом, рекао је Дулић.

Организација "Про Еуропе" потписала је уговор о стицању права на коришћење знака "зелена тачка" са организацијом "Секопак" која се бави управљањем амбалажним отпадом.

"Секопак" ће чланством у "Про Еуропа" организацији омогућити и олакшати увоз и извоз својим клијентима који носе ознаку "зелена тачка".

Потписивању уговора присуствовао је министар животне средине и просторног планирања Србије Оливер Дулић. 

Дулић је позвао "Секопак" да објасне јавности којим се важним послом баве, јер се понекад наилазе и на неразумевање комуналних предузећа када је реч о управљању амбалажним отпадом.

Сваки грађанин, када купи неки производ и види зелену тачку, зна да је у цену коштања укључена и цена управљања амбалажним отпадом, рекао је Дулић.

Инвестирање у здравље и штедњу

Ова година је година почетка управљања амбалажним отпадом, како би се у 2014. години остварио циљ да се 30 одсто од рециклиране амбалаже поново врати у употребу.

Према речима Дулића, то представља нови инвестициони циклус и отварање нових радних места у овој индустрији.

Дулић је упозорио да најновији подаци показују да је свако треће хронично обољење код деце узроковано загађењем животне средине "и томе се мора стати на пут".

"Шаљемо свима јасно поруку, да ћемо и у партнерству бити строги контролори", поручио је Дулић.

Председник организације "Про Еуропа" Хенри Мајерсон подсетио је да пре 17 година нико у Европи није рециклирао отпад, а да је сада "друштво које рециклира".

"Све је почело пре 17 година у Немачкој, када је индустрија инцирала систем управљања отпадом, а друге државе је следиле", рекао је Мајерсон и истакао да је у том процесу кључна улога индустрије, трошковна ефикасност и транспарентност.

Мајерсон је рекао да је "Секопак", па самим тим и Србија, 33. чланица организације "Про Еуропа", и да убудуће могу очекивати помоћ у реализовању својих циљева.

"Секопак" је компанија која нуди услуге у области управљања амбалажним отпадом и своје услуге нуди привреди, држави, локалним самоуправама и комуналним службама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи