НУНС поздравио одлуку Колегијума РТС-а

Oдлуку Колегијума РТС-а да убудуће не зове у госте посланике који нарушавају стандарде грађанске пристојности подржало Независно удружење новинара Србије. Одлука донета поводом понашања посланика Велимира Илића у емисији "Упитник".

Независно удружење новинара Србије поздравило је одлуку Колегијума Радио-телевизије Србије да убудуће не зове у госте посланике који нарушавају стандарде грађанске пристојности.

Колегијум РТС-а је јуче оценио да је лидер Нове Србије и народни посланик Велимир Илић приликом гостовања у емисији "Упитник" нарушио стандарде наступа у јавном сервису угрожавајући физичку безбедност портпарола Демократске Србије Јелене Триван и функционера Г17плус Влајка Сенића.

НУНС сматра да је одлука коју је донео Колегијум РТС-а "сасвим у складу са једном од улога Јавног сервиса, а то је неговање пристојности и културе дијалога".

НУНС је у саопштењу позвао "све редакције да се придржавају правила прописаних Кодексом новинара Србије, што подразумева истовремену заштиту гостију и јавности."

Илић је изјавио да није вређао Јелену Триван и да се она у емисији према њему понашала некоректно и вређала га, рекавши да је примитиван, па је у једном моменту тражио од ауторке емисије да га заштити.

"Рекао сам јој само да као одгајивач паса знам да пас никада не уједа доброг човека. Ево извињавам се због тога, али био сам испровоциран", рекао је Илић јуче новинарима у Скупштини Србије.

Илић тврди да у згради РТС-а после емисије није било никаквог инцидента осим што је Тривановој поручио да је у парламенту штедео јер је деловала крхко, али да ће јој у будуће увек реплицирати.

Скупштински Одбор за равноправност полова јуче је најоштрије осудио Илићев испад и "вербално насиље" и затражио истрагу тужилаштва.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи