Протест студената у Београду

Студенти Универзитета у Београду после протестне шетње предали Министарству просвете листу захтева. Око хиљаду студената блокирало центар града, тражећи повољније услове студирања.

Око хиљаду студената Економског, Дефектолошког, Математичког, Филозофског и Факултета политичких наука, предало је  Министарству просвете листу захтева.

Члан Организационог одбора Економског факултета Ненад Бучевац рекао је да студенти траже да после четворогодишњих студија стекну звање "дипломирани" и да се врате апсолвентски рокови.

Студенти траже и да се изједначе услови за прелазак са самофинасирајућих на буџетске студије на свим факултетима и укину квоте за мастер студије, односно да свима који су уписали академске студије буде загарантовано место на мастер студијама.

Протестна колона се на кратко зауставила испред Скупштине Србије, у Улици Краља Милана, а саобраћај је био заустављен у смеру ка Теразијама.

Бучевац је најавио да ће, уколико њихови захтеви не буду испуњени, 24. априла бити одржан протест на коме ће учествовати студенти свих факултета Београдског универзитета.

Студент проректор Универзитета у Београду Милан Поповић позвао је студенте да сачекају завршетак јавне расправе о том пропису, која, како је рекао, треба да почне 7. априла.

"Уколико по завршетку јавне расправе изменама и допунама Закона буду наметнута решења која су на штету студената и сам ћу као студент проректор тражити подршку Студентског парламента УБ и других асоцијација студената, а у крајњем случају организоваћемо и протест", рекао је Поповић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи