Нови станови на месту касарне

Изградња 5.000 станова на месту касарне на Вождовцу у Београду почиње у августу, најавили министри одбране и животне средине Драган Шутановац и Оливер Дулић. Очекујем прве станаре крајем идуће године, рекао Дулић.

На простору касарне "Степа Степановић" у београдском насељу Вождовац у августу ће почети изградња модерног стамбено-пословног комплекса са више од 5.000 станова, најавили су министри одбране и животне средине и просторног планирања Драган Шутановац и Оливер Дулић.

После обиласка те локације, Шутановац и Дулић изразили су задовољство пројектом изградње насеља који ће упослити грађевинске раднике, а грађанима омогућити да по повољним ценама дођу до стана.

Стамбено-пословни комплекс, који се налази на површини од 42 хектара, обухватиће и низ пратећих садржаја: школу, Дом здравља, четири обданишта, спортске терене, паркове, паркинге.

Шутановац је најавио да ће Војска Србије до краја године и у другим местима широм Србије, где су смештени њени припадници, добити око 500 станова од Грађевинске дирекције Србије.

Министар одбране је прецизирао да ће Министарству одбране и Војсци Србије припасти, по уговору са Грађевинском дирекцијом Србије, 21 одсто изграђених површина на простору касарне на Вождовцу, односно око 52.500 метара квадратних.

Министар Оливер Дулић је истакао да ће стамбено пословни комплекс бити грађен уз поштовање свих европских стандарада, а да ће цена квадратног метра стамбеног простора износити 1.290 евра.

Први станари требало би да се уселе крајем идуће године, најавио је Дулић. 

По његовим речима, просечна рата за грађане који буду користили субвенционисане кредите биће нижа од просечне месечне кирије у Београду.

Директор Грађевинске дирекције Србије Драган Грујић је рекао да је вредност радова процењена на око 220 милиона евра, а да ће на изградњи, директно и индиректно, радити 30.000 радника.

Грујић је објаснио да комплетан пројекат представља наставак успешне сарадње са Министарством одбране као суинвеститором додајући да је у Новом Саду већ отворен тендер намењен изградњи 400 станова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи