Студенти све бољи

Око 27 одсто студената, који су факултете уписали прошле школске године, остварили су свих 60 бодова. Број академаца који остварују максимум бодова у порасту. Убудуће ће се оцењивати и студијски програми и појединачни предмети, због побољшања квалитета наставе.

Према анализи резултата студената, на основним академским студијама у школској 2008-2009. години, број оних који су остварили максимум бодова већи је, и сваке године се повећава за два одсто. Ради бољег квалитета наставе, убудуће ће се оцењивати и студијски програми и предмети појединачно.

Око 27 одсто студената који су уписали прву годину студија у академској 2008-2009. години, остварило је свих 60 бодова, што је око два одсто више него у претходној школској години. На основним академским студијама прошле године 55,6 одсто студената прве године имало је 48 бодова.

Према речима проректора за наставу Неде Бокан, о резултатима ће расправљати Одбор за обезбеђење квалитета на следећој седници Сената Универзитета. Тај Одбор је предложио низ мера како би се убудуће постигли бољи резултати, а студенти могли да задрже буџетски статус.

Тако ће се спроводити заједничке анкете за оцену студијских програма свих нивоа, укључујући и оцену сваког предмета у оквиру студијског програма.

Исто тако биће предложено да се анализира пролазност по појединим предметима. Измене ће претрпети и анкете за оцену педагошког рада наставника и сарадника.

Проценат студената уписаних у прву годину студијских програма основних академских студија који су остварили законски буџетски услов, у 2006-2007. био је 67,78 одсто, у 2007-2008. 67,33 одсто а у 2008-2009. уписано је 55,64 одсто.

Подаци су прикупљани са факултета Универзитета у Београду у децембру 2009. и јануару 2010. године. Резултати пролазности студената у европским земљама су од 50 до 80 одсто, подсећају професори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи