Ускоро словеначке пензије

Словеначка Влада одобрила споразум о социјалном осигурању са Србијом. Њиме се стварају услови за остварење права на пензију грађана Србије који су део радног стажа остварили у Словенији, односно словеначких држављања у Србији.

Влада Словеније одобрила је Споразум о социјалном осигурању са Србијом и послала га на ратификацију у парламент, известила је словеначка агенција СТА.

Споразум је потписан током посете председника Србије Бориса Тадића Словенији, у септембру прошле године, и њиме се стварају услови за остварење права на пензију више од 10.000 људи - грађана Србије, који су део радног стажа остварили у Словенији, односно словеначких држављања који су део радног стажа провели у Србији.

Министар спољних послова Самуел Жбогар изјавио је после седнице владе очекивање да ће словеначки парламент ратификовати споразум на једној од наредних седница.

Народна скупштина Србије потврдила је споразум крајем децембра прошле године.

Споразум, који регулише питања здравственог, пензијског и инвалидског осигурања, остварење права за случај незапослености и новчану накнаду за време породиљског одсуства, сличан је онима које је Љубљана склопила са другим земљама некадашње Југославије - Хрватском, Македонијом и Босном и Херцеговином.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи