Нове невоље са снегом

Кашњење градског превоза, застој у саобраћају или кашњење на посао, мале су муке у односу на то колико је снег, после поплава, донео невоља становницима Зајечара. И у ужичком крају, кажу, хладан март кошта колико и средина јануара, потрошња мазута иста је као усред зиме.

Иако снег у марту не би смео да изненади, мало је оних којима данашње невреме није правило проблем. Кашњење градског превоза, застој у саобраћају, или кашњење на посао, мале су муке у односу на то колико је снег, после поплава, донео невоља становницима Зајечара.

Вода се још није повукла, а стигле су нове падавине. Зајечарцима којима су пре само две недеље поплављене куће, мраз додатно отежава санацију штете.

Многим становницима Зајечара, који су тек почели да се сналазе, додатне проблеме задале су ниске температуре и мраз.

Вода која је у појединим домаћинствима и до 40 цм, још се није спустила, па грађани  проналазе уточиште код родбине и пријатеља.

Ништа мањим интензитетом, снег је падао у ужичком крају. Тако је на Златибору било 17 центиметара снега, а температура минус девет.

У ужичком крају, кажу, хладан март кошта колико и средина јануара, потрошња мазута иста је као усред зиме.

"Ниске температуре у марту повећале су потрошњу мазута нашег главног енергента тако да сада дневно трошимо као и у јануару, просечно 40 до 50 тона амазута ", рекао је Зоран Шибалић, директор ЈП "Топлота" из Ужица.

Како би радијатори били топли, у Прибоју су морали да позајме енергенте од топлана у Суботици и Смедереву.

Београђане је осим снега изненадила и ледена киша, која је почела да пада око 17 часова.

И наредних дана рачунајте да време капута није прошло. Иако је данас жива показивала један степен у плусу, кошава олујне јачине појачавала је осећај хладноће. Тако су неки удари ветра досезали у у Београду 19 метара у секунди, а у Војводини кошава је била и јача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи