Агрегат за Здравствени центар у Нишу

Амбасадорка САД Мери Ворлик уручила агрегат Здравственом центру за хитну медицинску помоћ у Нишу. Агрегат вредан 10.000 долара донација УСАИД-а.

Америчка амбасадорка у Србији Мери Ворлик пустила је данас у рад генератор за алтернативно напајање електричном енергијом у Заводу за хитну медицинску помоћ у Нишу.

Генератор, који је донација америчке владине организације УСАИД, вредан је 10.000 америчких долара.

"Алтернативни агрегат за превазилажење нестанка струје, који ће омогућити нормално снабдевање Завода за хитну помоћ, посебно његовог кол центра, део је наше помоћи граду Нишу у случају ванредних ситуација", рекла је америчка амбасадорка.

Према њеним речима, УСАИД је помогао и израду Стратегије безбедности Ниша.

"Ниш постаје лидер у региону у погледу планирања и реаговања у ванредним ситуацијама", рекла је Ворликова.

Нишки градоначелник Милош Симоновић казао је да ће генератор омогућити боље функционисање Завода за хитну медицинску помоћ и скратити време доласка екипа до пацијената у Нишу и Нишавском округу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи