Читај ми!

Јелена Друловић: КЦС на чијем сам челу апсолутни гигант - кадар, опрема и простор рецепт за успех

Нова директорка Клиничког центра Србије Јелена Друловић рекла је за РТС да је установа на чијем је челу гигант који је од великог значаја за лечење људи у Србији и то јој сада постаје потпуно јасно. Да би неко био успешан у ономе што ради мора да буде вредан и да воли то што ради, истакла је директорка.

Од прошле недеље, на челу највеће здравствене установе у Србији је докторка Јелена Друловић. 

Јелена Друловић рекла је, гостујући у Београдској хроници, да сада схвата да ради у Универзитетском КЦС који је огорман здравствени систем, састављен од 22 клинике и од 10.000 запослених здравствених радника – и да је то један апсолутни гигант.

 Гигант који је од великог значаја за лечење људи у Србији и то ми сад постаје потпуно јасно, истакла је Друловићева. 

"Притисак на КЦС је велики. Око 1.200.000 људи годишње буде прегледано у КЦС, а око 100.000 буде хоспитализовано у различитим клиникама. Осим људи из Београда, у КЦС се лечи трећина људи из унутрашњости. Ка нама гравитира огорман број људи“, навела је директорка КЦС.

Највећи проблем и предност 

Друловићева каже да је управо преузела нову позицију, и да је у процесу анализирања свега онога што је окружује.

"Велика предност КЦС је да се ради о установи где постоји велики број изузетних професионалаца и великих стручњака у различитим облатима. Простор у коме радимо је много бољи“, рекла је она. 

Нова зграда КЦС изгледа као савремене болнице свуда у свету, што је, како каже, чини поносном.

"С једне стране кадар, с друге опрема и са треће стране простор – то је велика ствар која нам омогућава да пружимо праву здравствену помоћ пацијентима“, напомиње Друловићева. 

Најоптерећеније клинике, листе чекања...

Директорка каже да су у КЦС постојале листе чекања када су у питању прегледи скенером. 

"Током викенда практично је решена листа чекања, прегледано је 220 пацијената скенером, а колеге радиолози су описали око три четвртине налаза. До четвртка ће сви налази бити описани. Много се говори о листамаа чекања које се тичу операције кука, ту се раде озбиљне анализе", додаје она.

Праве се процене о томе колико је у КЦС доступно хируршких сала за те интервенције, разматра се доступност вештачких кукова као и кадра, направиће се озбиљни помаци и те листе ће да се укину, истакла је директорка.

Кадар, опрема, лекови

"Држава је направила велики помак када је у питању особље, водило се рачуна о томе да најбољи сутенти бирају где желе да буду запослени, према месту становања, жеља и то је важано, јер радећи у КЦС развијају посвећеност, заинтересовнаост и уче од нас", навела је Друловићева.

Према њеним речима, држава је омогућила да се набави потребна орпема, магнетна резонанца је кључна у дијагностици низа обољења.

"Велики кораци се праве када су у питању опрема и кадрови. Колико је иноватвних лекова досуптно, што омогућава да се лечимо на најквалитетнији могући начин", додаје она.

"Посвећена сам послу"

Друловићева је рекла да су је многи питали да ли има трему због постављења на место директорке. "Понављам да сам свесна својих квалитета и мана и то је значајно, а посвећена сам послу", каже директорка.

"Да би неко био успешан у ономе што ради мора да буде вредан и да воли то што ради. Мислим да ћу успешно да радим овај посао,“ закључила је др Јелена Друловић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи