Читај ми!

Лончар: Руководиоци имају jасан задатак, oко укидања листи чекања неће бити компромиса

Руководиоци имаjу задатак да рад болница и клиничких центара организуіу на ефикасниjи начин, око укидања листи чекања неће бити компромиса, поручио је министар здравља Златибор Лончар, који је разговарао са директорима свих здравствених установа.

Златибор Лончар је разговарао са директорима свих здравствених установа о активностима предузетим у циљу редукциjе и укидања листи чекања, саопштиоло је Министарство здравља.

Лончар jе истакао да руководиоци здравствених установа имаjу задатак да рад у болницама и клиничким центрима организуіу на ефикасниjи начин, нарочито у погледу операциjа и диjагностичких процедура за коjе постоjе листе чекања.

Са друге стране, поручио је да ће Министарство здравља свим здравственим установама обезбедити сваки вид помоћи и подршке, у погледу набавке потребне додатне опреме и апарата, обезбеђивања недостајућег стручног кадра и сл.

"Око укидања листи чекања неће бити компромиса. Имамо jасан задатак, коjем сви морамо наjозбиљниjе и наjодговорниjе да приступимо. Сматрам да у нашем здравственом систему имамо довољно квалитетних и стручних здравствених радника, имамо наjсавремениjе болнице и наjмодерниjе апарате, и уз више одговорности и бољу организациjу, можемо испунити наш циљ, а то jе укидање листи чекања“, истакао jе министар Лончар.

На састанку су анализирани и резултати акциjе бесплатних превентивних прегледа, у оквиру коjих jе за само пет дана прегледе обавило више од 145.000 грађана.

Констатовано jе да jе интересовање грађана изузетно велико, да jе свест о значаjу превенциjе значаjно повећана, и да jе наставак акциjе у интересу целог друштва.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи