Читај ми!

Нема више претрчавања коловоза и прескакања банкина – ускоро ново стајалиште "Југ" на Аутокоманди

Први путници ће са централне аутобуске станице на Новом Београду кренути крајем септембра. Али, за све оне којима је далеко да иду до Новог Београда, прорадиће још једно стајалиште "Југ" - у близини Аутокоманде.

Са торбама у потрази за хладовином, добра је и сенка од киоска, сунцобран поред фрижидера за сладолед, да се мало олакша чекање аутобуса – oво је незванично стајалиште за међуградске линије ка југу Србије, а ту су и приградски аутобуси.

Ипак, већина путника који овде чекају аутобус нису чули да се већ увелико гради стајалиште "Југ". Они који јесу, иако знају да је близу, брину како ће тамо стићи.

Скоро 50 година навикавали су се путници на претрчавање коловоза, прескакање банкина, кишу, снег, ветар, врућину, заустављање уз ивичњак, трчање за аутобусом који је стао трећи или четврти у низу.

Контролисано и безбедно

Стајалиште "Југ" биће уређено и потпуно безбедно.

"Mоћи ће да уђу сви они који имају потребе, а није мали број таквих међумесних превозника или да на пример када долазе из Ниша оставе своје путнике на то аутобуско стајалиште. Ново је, биће потпуно контролисано и безбедно за све учеснике"; истиче градски секретар за саобраћај Бојан Бован.

Према његовим речима, биће посебна аутобуска линија која ће оне који долазе у Београд или желе да иду из Београда довести на тачку укрштање, па ће им бити лакше да дођу у Клинички центар или у Немањину у Фонд ПИО.

Биће 137 паркинг места

Део новог стајалишта већ је асфалтиран, постављени су ивичњаци, а исцртана су и обележена паркинг места, којих ће бити 137.

Полазиће одавде и туристички аутобуси и екскурзије.

Очекује се да ће ново стајалиште бити отворено крајем месеца, а до тада ће се тачно знати и које линије ће овуда пролазити.

уторак, 03. септембар 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару