Пријаве против националних емитера

Због кршења Закона о оглашавању, РРА поднела прекршајне пријаве против националних емитера. Највише прекршаја направила је ТВ Хепи, а следе Кошава, Б92, Пинк, РТС, Фокс и Авала. Предвиђена казна до два милиона динара.

Републичка радиодифузна агенција поднела је прекршајне пријаве против националних емитера због кршења Закона о оглашавању, рекао је заменик председника Савета РРА Горан Караџић.

Емитери су кршили оне одредбе закона које се односе на то колико треба да трају рекламе, на размак између рекламних блокова, али и ТВ продају.

Највише прекршаја начинила је ТВ Хепи - 102, а најмање ТВ Авала (четири) и ТВ Фокс (шест).

Телевизија Пинк је у јануару имала 36 прекршаја, Б92 63, ТВ Кошава 85.

"Јавни сервис је у јануару прекшио Закон 33 пута, први програм 14, а други 19 пута", рекао је Караџић.  

Предвиђена казна за ове прекршаје је до два милиона динара. Против сваке телевизије биће поднета по само једна пријава без обзира на то колико су пута прекршили закон. Циљ је, како кажу у РРА, да се медији опомену, а не да се угасе.

"Нама није у интересу да гасимо емитере, да уништавамо њихово пословање, већ да се Закон поштује. Надамо се да ће ове пријаве и  оне које ће уследити након фебруарског мониторинга бити довољна опомена", рекао је Карџић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи