Операције на приватној клиници о трошку државе

Министарство здравља Србије одобрило да се о трошку државе, операције на срцу могу обављати на једној приватној кардиохируршкој установи у Београду, рекао министар Милосављевић. Могуће и операције у иностранству, најавио министар.

Министар Томица Милосављевић рекао је да је Министарство здравља Србије одобрило да се о трошку државе операције на срцу могу обављати на једној приватној кардиохируршкој установи у Београду.

Како би се смањиле листе чекања, "озбиљно се разматра" и могућност лечења једног броја пацијената у иностранству, рекао је министар агенцији Бета.

Министарство је, према његовим речима, "дало сагласност и наложило Републичком заводу за здравствено осигурање да предузме све кораке предвиђене прописима да се потпише уговор са приватном кардиохируршком установом која је понудила своје капацитете за обављање једног броја операција на срцу и интервентних кардио процедура".

Милосављевић је рекао да ће Министарство наставити да чини све што је могуће да лечење пацијената са болестима срца и крвних судова буде што брже и ефикасније.

То поздразумева отварање кардиохируршког погона у Клиничком центру у Нишу, као и ангажовање свих капацитета установа у државном власништву, укључујући и допунски рад.

Циљ је да смање листе чекања за кардиохируршке интервенције, односно да се потпуно укину као што је учињено са листама за уградњу пејсмејкера.  Милосављевић је додао да се "озбиљно разматра и могућност лечења једног броја пацијената у иностранству".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи