Блокада фабрике у Крагујевцу

Радници немачко-аустријске фирме "Вакер нојсен" у Крагујевцу ни данас не могу да уђу у производне хале јер запослени у фабрикама "Метал системи" и "Метал системи техника" од јуче блокирају улаз у круг фабрике, где је та инострана компанија закупила један део хала.

Запослени у  фабрикама "Метал систем" и "Метал системи техника", некадашње индустрије "Филип Кљајић" приватизоване пре две године, блокирали су улаз у фабрички круг, па радници немачко-аустријске фирме "Вакер нојсен" не могу да уђу у своју производну халу.

Радници приватизоване крагујевачке фирме незадовољни су што им је из Агенције за приватизацију одговорено да та агенција није надлежна за контролу купопродајног уговора.

Радници су тражили раскид уговора, поред захтева за исплатом зарада за протеклих девет месеци.

У решавање проблема укључио се градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић који им је обећао да ће контактира Министарство за економију и регионални развој, рекао је Танјугу председник Самосталног синдиката "Метал система" Милош Танасковић.

"Градоначелник је разговарао са нама јутрос и након консултација са представницима Министарства економије и регионалног развоја, поново ћемо са нама у току дана разговарати", рекао је Танасковић наглашавајући да радници неће одустати од блокаде док се њихови захтеви не реше.

Радници "Метал система" и "Метал системи техника" штрајкују од 22. фебруара и после неколико протеста испред Агенције за приватизацију у Крагујевцу, од јуче држе у блокади улаз у фабрички круг.

Радници тих двеју приватизованих фабрика јуче су се сукобили са обезбеђењем фирме "Вакер нојсен" и само захваљујући полицији спречен је већи инцидент.

Власник "Метал система" и Метал системи техника" је Драгољуб Радуловић који је те фабрике купио пре две године за 1,7 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи