Караџић: Омогућите ми рад

У молби упућеној министру за људска и мањинска права Светозару Чиплићу државни серетар Марко Караџић тражи да му се омогући да "учествује у раду Министарства". Министар Чиплић одбацио оптужбе државног секретара.

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права Марко Караџић затражио је од министра у том ресору Светозара Чиплића да му омогући да "учествује у раду Министарства", подсећајући да му је пре извесног времена уручена одлука којом се његов рад своди на праћење правних аката.

У молби упућеној министру Чиплићу, која је достављена и медијима, Караџић истиче да му је, иако једини у Министарству има магистратуру из области људских права, фактички забрањено да ради свој посао.

"Ви сте ме овластили у тренутку када је Министарство основано да водим одређене секторе, слали сте ме на медија тренинг и да иступам у јавности, све до оног дана када сте рекли да се нико неће политички профилисати осим Вас", наводи Караџић.

Караџић је између осталог, незадовољан због тога што министар Чиплић није благовремено реаговао на претње које су му упућиване и због тога што је искључен из система доношења одлука у Министарству.

"Укључите ми телефон за који ми Министарство плаћа 3.000 динара, а ја све преко тога, укључите ме у рад и омогућите да у Министарству постоје професионални људски односи. Ја оставку нећу дати јер Србија нема више времена за повлачење пред незнањем, безобразлуком и нерадом", наводи се у молби упућеној министру Чиплићу.

Министар Чиплић саопштио је вечерас, после ванредног колегијума у Министарству за људска и мањинска права, да обраћање државног секретара Марка Караџића не одговара стварним односима, процесима, нити начину рада у министарству.

"Као и сва именована лица тако је и државни секретар Марко Караџић имао је могућност да учествује у раду министарства у оквиру својих овлашћења. Та овлашћења по закону одређује министар. Потпуну неверицу изазива чињеница да Караџић на јучерашњем редовном колегијуму није изнео било какву примедбу", наводи се у саопштењу које су потписали Чиплић и још седам државних секретара министарства и помоћника министра.

Колегијум сматра да државни секретар Караџић свакако има место у пословима иначе, малобројног министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи