Најстарија учитељица

Учитељица у пензији Драга Тодоровић има 98. година, време проводи са децом, унуцима и праунуцима и будно прати шта се дешава у просвети. Најстарија учитељица каже да ју је одржала љубав према послу, јер једино тако од деце може да добије највише.

Пензионерка Драга Тодоровић најстарија је учитељица и, како каже, "крцка" 98. годину. Истиче да је за доброг учитеља потребна љубав према послу, јер једино тако од деце може да се добије највише.

У двадесетој години Драга Тодоровић први пут је ушла у учионицу српско-француске школе, да би прву државну службу добила у Грачаници, а пензију после 36 година рада дочекала у Скопљу.

Данас живи на релацији Скопље-Београд, проводећи дане са децом, унуцима и праунуцима. Каже и да будно прати шта се дешава данас у просвети.

Тодоровићева каже да јој се чини, пратећи рад својих праунука, да су преоптерећени неким садржајима који нису потребни.

Радни век јој је трајао годину дана дуже јер су родитељи ученика захтевали да изведе генерацију до краја. Каже да је посебна срећа и задовољство када је ученици поздраве.

"Доживела сам много лепих сусрета са својим бившим ђацима, који су били на крају већ и пензионери", нагласила је Тодоровићева.

Тодоровићева сматра да учитељ треба и да васпитава децу, да формира њихову личноста, а о наградама и не говори.

"Била ми је највећа радост радити са децом, зато се нисам примала других дужности које су ми нудили мимо школа", напоменула је учитељица у пензији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи