Није затражено сазивање ванредног Сабора

Ниједан епископ није званично тражио сазивање ванредног Сабора, али су се многи, практично сви, интересовали, и даље се интересују, за развој ситуације у Епархији рашко-призренској, саопштава СПЦ.

Информативна служба Српске православне цркве саопштава да ниједан епископ није званично тражио сазивање ванредног Сабора, демантујући медијске наводе да је "ни мање ни више него седамнаест епископа СПЦ тражило сазивање ванредног Сабора како би се на њему расправљало о догађањима у Епархији рашко-призренској".

"Многи, практично сви епископи, интересовали су се, и даље се интересују за развој ситуације јер је свима без изузетка у првом реду стало до мира и љубави, доброг поретка и јединства у нашој Цркви", наводи се у саопштењу СПЦ, које је потписао епископ Бачки Иринеј.

У саопштењу се наводи да су медијски наводи о захтевима епископа за сазивање ванредног Сабора "груба дезинформација" и напомиње да је "Синод, по црквеном Уставу прва инстанца за решавање размимоилажења и проблема ове врсте, који заузима свој став и предочава га Сабору, коначној инстанци".

"Неслагања нису никаква новост у историји Цркве, како наше помесне, Светосавске, тако и васељенске. Она се превазилазе саборно и саборски, у послушности свих Цркви онда кад она каже последњу реч. Ко изабере непослушност и самовољу, изопштиће себе из црквене заједнице, али и из духовне заједнице са Преосвећеним владиком Артемијем", закључује се у саопштењу СПЦ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи