Затражена независна комисија за Штрпце

Mуфтија Муамер Зукорлић затражио формирање независне комисије за утврђивање одговорности отмице 18 муслимана и једног Хрвата на железничкој станици Штрпци 1993. године.

Мешихат Исламске заједнице у Србији, којом руководи главни муфтија Муамер Зукорлић, затражио је формирање независне комисије за утврђивање одговорности отмице на железничкој станици Штрпци пре 17 година.

Захтевамо од државних органа формирање независне комисије која би испитала учешће тадашњег политичког, војног и полицијског врха, али и тададашњег руководства Железничко-транспортног предузећа Србије у овом страшном злочину, саопштио је мешихат.

На железничкој станици Штрпци, из воза на релацији Београд - Бар, 27. фебруара 1993. године група војника из Републике Српске, коју је предводио хашки оптуженик Милан Лукић, отела је 18 муслимана и једног Хрвата.

Према оптужници, они су отете путнике одвезли у село Прелово код Вишеграда, где су их у фискултурној сали основне школе постројили, приликом претресања одузели новац, накит и друге вредне ствари, а затим тукли.

После тога, путници из воза су везани жицом, убачени у камион, одвезени у правцу Вишеграда и ликвидирани у гаражи једне од спаљених сеоских кућа недалеко од обале Дрине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи