Читај ми!

Изрази саучешћа поводом масовних убистава, 7. мај Дан жалости и у Црној Гори

Званичници из региона и света изразили су саучешће породицама настрадалих у пуцњави код Младеновца. Влада Црне Горе одлучила је да недеља, 7. маја, буде Дан жалости на целој територији државе, због трагичних догађаја који су се догодили у Србији, саопштио је председник техничке владе Дритан Абазовић. У амбасадама Србије у Љубљани и у Скопљу отворена је књига жалости.

Српски члан и председавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа председнику Александру Вучићу и народу Србије поводом трагедије код Младеновца.

"Дубоко ме је потресла вест о губитку невиних људских живота у безумном терористичком нападу у Младеновцу. Иако је у овим тешким тренуцима за Вас и српски народ тешко наћи речи утехе, молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе најдубљег саосјећања, а повређенима жеље за брз опоравак", навела је Цвијановићева.

Саучешће поводом ове друге трагедије у два дана, председнику Србије Александру Вучићу упутио је и председник Републике Српске Милорад Додик упутивши саучешће породицама убијених.

"У дану кад у РС и Србији оплакујемо невине жртве из београдске школе, задесила нас је нова трагедија. Вама и породицама убијених упућујем најискреније саучешће уз поруку да нађемо снаге у овим тешким данима. Повријеђенима желим брз опоравак", написао је Додик.

Дан жалости у Црној Гори

Више стотина грађана окупило се на Тргу независности у Подгорици како би одало почаст жртвама трагедије у школи на Врачару.

Влада Црне Горе одлучила је да недеља, 7. маја, буде Дан жалости на целој територији државе, због трагичних догађаја који су се догодили у Србији, саопштио је председник техничке владе Дритан Абазовић.

"Црна Гора је у овим тешким, трагичним тренуцима уз Србију и њене грађанке и грађане. Упућујемо саучешће породицама страдалих, а повређенима желимо што бржи и лакши опоравак", написао је Абазовић на Твитеру.

Општина Будва претходно је прогласила недељу 7. мај за Дан жалости због трагедија на Врачару и у Младеновцу. 

"Грађани Будве саосећају са болом и тугом грађана наше братске Општине Врачар, Младеновца и свим грађанима Републике Србије", наводи се у саопштењу.

"Застава ЕУ на пола копља"

Шеф делегације ЕУ у Србији Емануеле Жиофре изјавио је, поводом масовних убиства која су се догодила у Србији у два дана, да се застава ЕУ вијори на пола копља.

"Уз Србију смо у овим тешким временима. Застава ЕУ се вијори на пола копља ових дана жалости", навео је Жиофре на Твитеру. Истакао је да су његове мисли са жртвама, њиховом породицом и пријатељима, као и погођеним заједницама.  

"Стојимо уз Србију"

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ поручио је да је Европска унија уз Србију, после две масовне пуцњаве у два дана.

"Ово је шокантна, страшна трагедија. Осећамо бол и чврсто стојимо уз народ Србије у овим тешким тренуцима", навео је Борељ на Твитеру, који је на крају објаве на српском језику написао "ЕУ је уз Србију".

"Ужасне вести"

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик саопштио је да је шокиран још једном масовном пуцњавом код Београда.

"Шокиран сам ужасним вестима о још једној масовној пуцњави у близини Београда. Моје мисли су уз породице жртава и народ Србије. Надам се да ће власти врло брзо ухватити нападача", навео је Билчик на Твитеру.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у Србији Кристофер Хил одао је почаст убијеним ученицима и раднику обезбеђења Основне школе "Владислав Рибникар".

"Моје мисли са жртвама, породицама и властима у Србији"

Генерална секретарка Савета Европе Марија Пејчиновић Бурић, изјавила је да је шокирана ''још једном масовном пуцњавом'' у Србији.

''Моје мисли су са жртвама, њиховим породицама и српским властима'', написала је Пејчиновић Бурићева на свом налогу на Твитеру.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару