Студентски дани америчког конгресмена

Амерички конгресмен Ерл Померој и заменица амбасадорке САД у Београду Џенифер Браш боравили у Краљеву код домаћина који су их први пут угостили још 1973. године, када су у тај град стигли у оквиру програма студентске размене.

Након 37 година амерички конгресмен Ерл Померој и заменица амбасадорке САД у Београду Џенифер Браш боравили су поново у Краљеву код својих српских домаћина, који су их први пут угостили још 1973. године када су у тај град стигли у оквиру програма студентске размене.

Амерички конгресмен једва је задржао сузе радоснице када је угледао Зорана Стојановића и његову породицу која га је пре 37 година угостила у Краљеву као америчког студента.

Са њима је живео два месеца а прихватили су га као да је са њима и рођен.

"Срећан сам што сам поново дошао кући. Пошто је мом српском брату Зорану било тешко да изговори моје име Ерл постао сам Рајко Стојановић, тако да ми се у Србији обраћају и препознају ме под тим именом, на које сам поносан", рекао је Померој.

И његова земљакиња, заменица амбасадора САД у Београду Џенифер Браш никада није заборавила своје српске пријатеље и сестре Ивановић.

Захваљујући њима Брашова у Стејт дипартменту најбоље говори српски језик и најбоље познаје ситуацију у њеној другој домовини.

Брашова је рекла да јој је драго да борави у Србији у времену када она напредује на путу ка Европској унији.

На коктелу који је за бивше америчке студенте припремио градоначелник Краљева присуствовали су и бројни Краљевчани који су се 1973. године дружили са групом младих Американаца који су у њихов град дошли у оквиру програма студентске размене.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи