Новинарка пријавила свештеника

Због претњи, дописница "Вечерњих новости" из Шапца, Александра Делић, поднела пријаву полицији, тужилаштву и епархији Шабачкој против свештеника Богдана Симанића, који негира све наводе из пријаве.

Саопштење шабачке полиције о поднетој кривичној пријави против власника листа "Глас Подриње" Слободана Т. и Богдана С. за злоупотребу службеног положаја и нанету штету фирми за више од 4,5 милиона динара била је вест за шабачке новинаре, а објављени текст у "Вечерњим новостима" био је повод за још једну пријаву.

Због упућених претњи, Александра Делић, новинарка тог дневног листа пријавила је полицији сувласника шабачког недељника, свештеника Богдана Симанића.

Александра каже да су претње упућене индиректно, посредством колегинице Тање Цвејић дописника "Блица" из Шапца.

"Била сам потпуно шокирана. И до сада сам писала о људима са оне стране закона, никада то нисам чула", каже Делићева.

Делићева је против Симанића поднела пријаву и Вишем тужилаштву у Шапцу, а о свему писмено обавестила и епископа Лаврентија.

И док су у пријави наглашене телефоном изречене тешке претње и увреде, свештеник, грађевински предузимач, чија је супруга доспела и у Сигурну кућу, сувласник листа од 2007. године, све наводе негира.

"Ја Александру Делић никада лично нисам упознао, а нисам никада ни контактирао на било који начин телефоном. На крају крајева, телефон је доступан полицији и полиција нека тачно утврди да ли сам на било који начин контактирао са госпођом Александром Делић. Претње никакве нису биле", рекао је Симанић.

У заштиту свог новинара стала је редакција "Вечерњих новости". Огласила су се и удружења очекујући од полиције брзу истрагу и заштиту Делићеве, а од Црквеног суда епархије Шабачке да предузме све мере у складу са са канонима и потписима Српске православне цркве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи