Девојка за воланом аутобуса

Бобана Стојановић има само 23 године, студира финасије и једна је од ретких жена у Србији која вози аутобус.

Жена за воланом одавно није ништа необично. Не само за воланом аутомобила, већ и камииона или аутобуса. Али, многи ће у неверици погледати некога ко има само 23 године и спрема се да их превезе, на пример до Трста, или негде другде у Европи.

То није обичан аутобус, не само зато што је чудо на точковима дугачко око 15 метара, већ и због возача. Бобана Стојановић има 23 године и вози на међународним релацијама за компанију свог оца. Да ова девојка стварно зна да вози кажу и колеге.

Положила је возачки испит за све категорије, осим за А. Мотори је каже, не привлаче. "Мене то никада није ни привлачило, нити то волим јер је сувише ризично. Сигурније је на четири точка него на два",  каже Бобана.

У београдском ГСП-у аутобусе возе две жене, а у предузећу " Ласта" четири. Уопште, у Србији нема много девојака попут Бобане, за разлику од Шпаније на пример. У Барселони, кажу јој они које среће на границама, свака други аутобус вози жена.

Реакције на Бобану за воланом увек су позитивне. Попут оне хрватског граничара. "Пришао ми је и тражио дозволу, није веровао да имам све те категорије. Рекао је да ради 10 година и да сам друга жена за воланом коју је видео", говори Бобана Стојановић.

Бобана студира банкарство и финансије, али планира да се бави туризмом. Сада вози када јој обавезе на факултету дозвољавају. Њена следећа дестинација - Сицилија. Наравно аутобусом.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи