Живот у напуштеном колективном центру

Колективни центар "Касарна" у Петровцу на Млави званично је престао да ради 10. децембра прошле године. Иако у центру више нема основних услова за живот, у њему је остало још седам породица.

У Петровцу на Млави до сада су изграђена два објекта чиме је решено стамбено питање за 56 породица из колективног центра. Три породице добиле су грађевински материјал како би завршиле изградњу започетих кућа, али су ипак остале у просторијама некадашњег центра.

За преостале четири породице које нису испуниле услове да добију стан у новој згради, Општина је понудила могућност пресељења у други колективни центар, откуп сеоских домаћинстава са окућницом и програм доделе једнократне помоћи.

Оне нису прихватиле ниједну од понуђених могућности, тако да сада у напуштеном центру "Касарна", у коме више нема ни струје, живи седам породица.

Осим изграђених стамбених објеката, Општина има још неколико програма за збрињавање избеглих и расељених лица. И поред финансијске кризе и смањеног буџета, у Општини кажу да ће и даље настојати да помогну овим људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи