Истрага о авиону "Аустријан ерлајнса"

Према првим резултатима истраге, дим који се појавио на мотору авиона компаније "Аустријан ерлајнс", највероватније потиче од паљења заосталог горива или од течности за спречавање залеђивања мотора.

Дим који је примећен на мотору приликом припреме за полетање путничког авиона "Аустриан ерјалнза" на линији Београд-Беч вероватно потиче од паљења заосталог горива или од заостале течности за спречавање залеђивања којом су мотори прскани пре паљења.

У саопштењу Директората цивилног ваздухопловства Србије наводи се да је, према прелиминарном извештају, до појаве дима на мотору тог авиона дошло када се запалило заостало гориво или течност против замрзавања приликом поновљеног паљења мотора тог авиона.

Авион "Аустриан ерлајнза" на линији Београд-Беч, са 85 путника и чланова посаде, јуче није полетео са аеродрома Никола Тесла пошто је после рулања по писти капетан авиона примио индикацију о пожару на једном мотору.

Директорат је саопштио да су одмах по пријави инцидента у авиону инспектори отишли на лице места и да је, након провере документације авиона и узимања изјаве капетана, чланова посаде и особе задужене за вођење авиона са земље која је уочила дим на мотору, наложено померање авиона на споредну платформу и његово затварање.

О том догађају обавештени су и представници ваздухопловних власти Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи