Регулисање протеста и штрајкова

Влада ће у првој половини ове године предложити три закона којима ће бити регулисана област штрајкова, протеста и плата у јавном сектору, најавио министар за рад и социјалну политику Расим Љајић.

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић најавио је да ће Влада у првој половини ове године предложити три закона којима ће бити регулисана област штрајкова, протеста и плата у јавном сектору, и који ће пружити одговор на нека од питања која су актуелизована током последњих протеста и штрајкова.

Љајић је рекао да Влада неће игнорисати протесте али да истовременео неће попуштати притисцима који би могли да наруше економку политику Владе.

"Влада неће игнорисати протесте али разговори о решавању проблема не значе да ће Влада попуштати притисцима", истакао је министар и додао да ће тамо где има основа, Влада пронаћи одговарајуће одговоре.

Како наводи министар Љајић, најгоре што може да се догоди је да се отвори Пандорина кутија, са захтевима за повећање плата, посебно у јавном сектору, што би могло да наруши економску политику владе и да се цео систем буквално "уруши као кула од карата".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи