Протест ваљевских резервиста

Јаке полицијске снаге нису дозволиле резервистима, учесницима рата из деведесетих година да блокирају перон железничке станице у Ваљеву и на њему одрже протестни скуп. Протест одржан испред зграде Железничке станице.

Учесницима рата из деведесетих година и члановима породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, јаке полицијске снаге нису дозволиле да блокирају перон железничке станице у Ваљеву и на њему одрже протестни скуп.

Уместо тога, протест, који је почео тачно у подне, одржан је испред зграде Железничке станице.

Резервисти су поручили да су "главни кривци за нерешавање њихових проблема они који се извињавају за жртве у Хрватској и Сребреници а не питају се где су наше жртве, као и они који наручују да се борци на мирним протестима туку".

Председник Удружења бораца рата од 1990. године у Ваљеву Љубомир Брадић најавио је радикализацију штрајка све до испуњења захтева ратних војних резервиста, породица палих бораца и инвалида.

Ти захтеви су исплата ратних дневница, како је то урађено у општинама на територији југа Србије, враћање војних инвалиднина на ранији ниво, без умањења за 25 одсто на месечном нивоу, омогућавање да породице палих бораца које су се уселиле у станове изграђене донацијом јапанске Владе буду ослобођене плаћања закупнина и да им ти станови остану у трајном власништву.

Затражено је и да се утврди ко је одговоран што је полиција пре недељу дана на сличном протесту тукла учеснике протеста у Ваљеву.

Брадић је позвао и све незадовољне раднике широм Србије да им се придруже и, како је рекао, заједно покушају да остваре своја права.

Представници полицијске управе у Ваљеву одбили су захтев учесника протеста да изађу на перон Железничке станице, уз објашњење да би тиме ометали путнике и нормало одвијање саобраћаја.

Захтеве резервиста подржали су и одборници Удружења грађана "Победа" за Ваљево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи