Нулта деценија

Деценија, коју још називају и нултом, у Америци проглашена најгором од Другог светског рата. У свету су се смењивали кризе и ратови. Сви се слажу да се живи све брже, умногоме захваљујући новим технологијама.

Оно по ћему се деценије иначе памте - специфична музика, мода и трендови, није постојало у протеклих десет година. У годинама у којима се живело светлосном брзином, све је било дозвољено. Нулте године бележе процват фестивала свуда по свету, али и све више концерата.

Филмску уметност обележила је трка за што бољим дигиталним ефектима и утицај Интернета.

Раније сте филмове могли да гледате у биоскпопу, а сад можете једноставно да их скинете с Интернета, каже сценариста и редитељ Мирослав Момчиловић.

У складу са новим технологијама, посебно се издваја један феномен последње деценије. Начин комуникације. Разговара се све брже али све површније, мејловима, телефонским порукама, путем социјалних мрежа. Ко није увек при руци, као да не постоји.

Слађана Полиаков, уредница магазина "Сенса" запрепашћена је над чињеницом да деца која долазе неће моћи да схвате да смо некада неког морали да зовемо телефоном на кућу да би с њим разговарали.

Из протекле деценије, памтиће се и да су жене постале све доминантније и да ћемо, у светлу климатских промена, вероватно морати да нађемо најбржи пут до Месеца јер смо на добром путу да упропастимо планету. После толиког убрзања, многи верују, једном мора да се стане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи