Читај ми!

Гори највеће складиште нафте на Криму, ваздушна опасност широм Украјине, експлозије у Кијеву

Широм Украјине проглашена је ваздушна узбуна због полетања "миг-31К", у Кијевској области се чују експлозије. На Криму гори највеће складиште нафте након напада украјинских беспилотних летелица, потврдиле су власти Феодосије.

Гори највеће складиште нафте на Криму, ваздушна опасност широм Украјине, експлозије у Кијеву Гори највеће складиште нафте на Криму, ваздушна опасност широм Украјине, експлозије у Кијеву

Жестоке борбе настављене су у Доњецкој и Запорошкој области, док украјинске и руске снаге дроновима покушавају да нападну градове с једне и друге стране линије фронта. Холандија је испоручила први контингент својих борбених авиона Ф-16 Украјини, саопштио је холандски министар одбране Рубен Брекелманс.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да очекује да ова недеља буде историјска за одбрану Украјине и да ће "смислене одлуке" бити донете у оквиру састанка Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, 12. октобра.

"Сада наши тимови – Украјине и Сједињених Америчких Држава, као и тимови других партнера раде на припреми Рамштајна, значајних одлука и, уопште, састанака и преговора следеће недеље, а ова недеља може бити позитивна за нашу одбрану, за нашу визију како треба да се заврши рат. Учинићемо све за ово, урадићемо то сто посто ефикасно", рекао је Зеленски у видео-поруци.

Западни партнери започели су нову фазу притиска на Кијев да постане попустљивији у погледу услова за окончање рата, пишу шпански медији.

Многи посматрачи резултате путовања Володимира Зеленског у Сједињене Државе крајем септембра назвали су катастрофалним.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи