Тадићева божићна честитка

Председник Србије Борис Тадић провешће бадње вече и Божић у манастиру Високи Дечани. У честитки Српској православној цркви и њеним верницима, председник је пожелео мир и благостање.

Српској православној цркви и свим верницима председник Србије Борис Тадић честитао је Божић.

"Желим да овај велики празник проведете у миру и благостању. За нама је година која је била свима тешка, зато у овој години не смемо заборавити оне којима је било најтеже, наше пензионере, особе са посебним потребама, наше сународнике на Косову и Метохији", наводи се у честитики.

Председник Србије је пожелео да 2010. година буде година постепеног опоравка од светске економске кризе и година солидарности.

"Само сложни можемо да превазиђемо све проблеме које имамо и само тако бранићемо, на најбољи могући начин, државне интересе, суверенитет и интегритет и остварићемо циљ - чланство Србије у Европској унији", навео је Тадић.

"Желим вам да празник Христовог рођења проведете у кругу породице и пријатеља. Мир Божији, Христос се роди", навео је Тадић у честитки.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић честитао је Божић свештенству, монаштву и свим верницима који овај празник славе по Јулијанском календару.

"Желим да вам породична окупљања током празничних дана у домове унесу радост, љубав и мир, и да вам предстојећа година донесе много личне и породичне среће, здравља, успеха и напретка", наводи се у честитки премијера Србије.

Божић су Српској православној цркви и њеним верницима честитали и председница Скупштине Славица Ђукић Дејановић, министар вера Богољуб Шијаковић, градоначелник Београда Драган Ђилас, председник Скупштине града Београда Александар Антић, чланови СРС, председник Владе Војводине Бојан Пајтић и муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи