Шутановац уручио кључеве

Министар одбране Драган Шутановац припадницима система одбране уручио је кључеве за 27 станова у београдском насељу Бежанијска коса. Испитује се шта се догодило у селу Рашевцу код Куршумлије, рекао министар.

У београдском насељу Бежанијска коса, министар одбране Драган Шутановац данас је уручио бившим и садашњим припадницима система одбране кључеве за 27 станова.

Шутановац је подсетио да је прошле године решено око 600 стамбених питања доделом станова и кредитирањем, најавивши да ће се и у овој години наставити с том праксом.

Министар одбране је рекао да је у интензивним преговорима са министром за заштиту животне средине и просторног планирања Оливером Дулићем о изградњи такозваних "јефтиних станова" који ће бити квалитетни.

"Ти станови неће бити само јефтини, већ и квалитетни. Мислимо да ћемо на тај начин наћи могућност да обезбедимо одређене припаднике Војске Србије и пензионере и решимо њихово стамбено питање", рекао је Шутановац.

Шутановац је изразио очекивање да ће тиме бити решено стамбено питања за активне и пензионисане припаднике система одбране.

Министар одбране подсетио је да се у том министарству већ годину дана припрема нова систематизација радних места, по угледу на најразвијеније војске света, како би се официрска кадровска пирамида ускладила са потребама Војске Србије.

"Број државних службеника са више од 300 биће смањен на 114, а биће драстично смањен и број пуковничких места у Министарству одбране", рекао је Шутановац. 

"Моја идеја је да форсирамо официре из трупе и да они који су најквалитетнији и имају највише искуства раде у Министарству одбране", истакао је министар. 

Шутановац: Испитујемо догађај у селу Рашевцу

Министар одбране Драган Шутановац изјавио је да се још испитује шта се ноћас догодило у селу Рашевцу код Куршумлије, на административној линији са Косовом и Метохијом, али да сматра да није дошло до угрожавања живота људи у том месту.

"Војска Србије је присутна све време на том потезу. Војска је и ноћас и данас тамо, иако није смештена у селу, већ на административној линији.

"Сматрамо да није дошло до угрожавања живота, али ћемо се трудити да, у сарадњи са КФОР-ом, сазнамо шта се коначно десило и да ли је инцидент био усмерен против неалбанског становништва", рекао је Шутановац.

Мештани куршумлијског села Рашевца ноћас су наоружани патролирали селом, јер су их узнемирили спорадични пуцњи са територије Косова.

Шутановац је додао да нема коначног сазнања о томе шта се десило у Рашевцу, али да је чињеница да ту, са друге стране административне линије, врло често долази до пуцњаве која није усмерена ка селу, али изазива узнемирење код људи.

Министар је рекао да је Рашевац једно од најудаљенијих и најугроженијих села куршумлијске општине, али је додао да припадници Треће бригаде Војске Србије свакодневно патролирају уз административну линију, уз коју се налази и то село.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи