Улица отвореног срца

Под мотом "Пиши срцем" одржана хуманитарна манифестација "Улица отвореног срца" у Београду. Прикупљени новац намењен Центру за породични смештај деце у селу Милошевцу.

Хуманитарна манифестација "Улица отвореног срца" приређена је данас у подне у Београду, под мотом "Пиши срцем", а прикупљени новац намењен је Центру за породични смештај деце у селу Милошевцу.

На хиљаде Београђана и гостију главног града забављали су музичари, кловнови, жонглери, глумци и спортисти, уз сокове и кувано вино.

Отварајући већ традиционалну манифестацију испред Атељеа 212 у Светогорској улици, управник тог позоришта Кокан Младеновић подсетио је да је центар у Милошевцу најстарија установа за децу без родитеља у Србији и јединствена у Европи.

Од 1931. године, кроз хранитељске породице у Милошевцу прошло је више од 4.500 деце, а сада је у 116 породица смештено 180 деце, од којих је 70 са посебним потребама.

Младеновић је рекао да је "Улица отвореног срца" једно од најлепших места да деца започну Нову годину.

Посетиоци су могли да купе разгледнице "Пиши срцем" и оловке по симболичној цени од 100 динара и тако помогну деци у Милошевцу. Испред Атељеа 212 кренула је карневалска поворка, а у програму су учествовали глумци тог позоришта, оркестар Јове Маљоковића, хор "Вива вокс", дечји хор "Чаролија", трубачи.

Хуманитарни пункт за село Милошевац налази се на углу Светогорске и Влајковићеве, а дуж Македонске улице и на платоу испред ресторана "Шуматовац" распоређене су тезге на којима уметници и занатлије продају своје радове.

На платоу испред зграде "Политике" Олимпијски комитет Србије (ОКС) поставио је велико платно на коме су Београђани и гости исписивали своје честитке у част прославе 100 година постојања тог комитета у Србији.

Прослављени кошаркаш и председник ОКС-а Владе Дивац рекао је да је ово јединствена манифестација која доказује, између осталог, да Србија може да се направи лепшом и бољом.

У склопу манифестације, која ће трајати до касних поподневних сати, биће одржан и донаторски ручак у оближњој "Српској кафани", под покровитељством Привредне коморе Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи