Прекинут штрајк у "Аутопревозу"

Након што је са руководством чачанског "Аутопревоза" договорено повећање цене рада по сату са 48,8 на 56 динара, запослени прекинули штрајк.

Запослени у чачанском приватном предузећу "Аутопревоз" прекинули су око 16 сати штрајк, који је трајао од понедељка, након што су са руководством фирме договорили повећање цене рада по сату.

Председник Штрајкачког одбора Радојица Тодоровић рекао је агенцији Бета да је договорено повећање цена по сату са 48,8 на 56 динара.

Тодоровић је навео да су радници "због грађана" пристали на мању цену рада од оне коју су тажили како би саобраћај на грдским, приградским и међуградским линијама, поново почео да функционише.

Просечна плата возача у "Аутопревозу" којих има 160 од укупно 350 запослених, до почетка штрајка била је од 17.000 до 20.000 динара, зависно од година радног стажа, а са новом ценом рада, њхова плата ће бити повећана за 15 одсто.

Штрајкачки одбор је јутрос тражио минималну цену рада по сату од 63 динара, док је на почетку штрајка тажио 65 динара.

Градски, приградски и међуградски саобраћај у Чачку био је обустављен од понедељка, због генералног штрајка и блокаде Аутобуске станице запослених у "Аутопревозу"

Грађани су за превоз на територији Чачка користили такси службе, а за путовања у друге градове пролазне аутобусе.

Локална самоуправа, која са "Аутопревозом" има потписан уговор о локалном превозу грађана, најавила је јуче да ће, уколико данас не буде норамлизован саобраћај у Чачку, ангажовати другу саобраћајну фирму о трошку "Аутопревоза", што по Уговору има право.

"Ауторпевоз" је пре две године купила израелска фирма "Кавим".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи