Судије полoжиле заклетву

Пред председницом Скупштине Славицом Ђукић-Дејановић новоизабране судије и заменици тужилаца положили заклетву.

Новоизабране судије и заменици јавних тужилаца положили данас заклетву пред председницом Скупштине Србије Славицом Ђукић-Дејановић.

Високи савет судства овог месеца изабрао је 1.531 судију на сталну судијску функцију, а парламент је јуче изабрао на прву функцију 876 судија на трогодишњи мандат, као и 88 заменика тужиоца.

Од тог броја 576 су судије органа за прекршаје, а 300 је било осталих кандидата међу којима највише судијских помоћника.

Судије и тужиоци су изабрани на предлог Високог савета судства,  односно Државног већа тужилаца.

Од 2.483 судије за колико је ВСС расписао конкурс непопуњено је остало још 76 судијских места.

Закон о судијама прописује да се до 1. децембра 2009. године изаберу судије за нову мрежу судова која треба да почне да ради 1. јануара 2010. године.

Што се тиче заменика тужиоца, реч је о првом избору 88 заменика тужилаца за апелациона, виша и основна тужилаштва у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи