Пакетићи деци погинулих полицајаца

Полицијски посао носи ризик и велики број припадника је погинуо, а наша обавеза је да бринемо о њиховој деци, оценио Ивица Дачић приликом уручивања новогодишњих пакетића малишанима полицајаца, који су погинули на дужности.

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин и министар полиције Ивица Дачић, присуствовали су уручивању новогодишњих пакетића деци припадника противтерористичких јединица и малишанима полицајаца, који су погинули на дужности.

Подсећајући да полицијски посао носи велики ризик, министар Дачић каже да је обавеза полиције да брине о деци погинулих колега и чува успомену на њих.

Амбасадор Русије у Србији уручио је донацију компаније "Лукоил" од 15 тона нафте припадницима противтерористичке јединице (ПТЈ) Министарства унутрашњих послова Србије.

Конузин је истакао да овај симболични гест показује да руске компаније долазе у Србију као пријатељи и да раде у обостраном интересу.

Такође је у бази ПТЈ у Барајеву истакао да су руске компаније упознате са проблемима са којима се Србија и њени грађани суочавају и да колико је то могуће покушавају да помогну.

Конузин је указао на значај активности ПТЈ истичући да "захваљујући њиховом ангажовању можемо да се бавимо главним послом - да радимо у интересу даљег развоја односа и сарадње две земље".

Министар унутрашњих послова Србије захвалио је на већ традиционалној донацији руске компаније припадницима ПТЈ.

"Част нам је да имамо такве пријатеље као што сте ви", рекао је Дачић истичући да ће донација бити искоришћена за добробит наше земље и њених грађана али и страних компанија које раде у Србији.

Дачић је нагласио да је ПТЈ најопремљенија и најоспособљенија јединица МУП-а чији припадници представљају темеље стабилности и безбедоности наше земље.

Подсећајући да међу задатке те јединице спада борба против тероризма и хапшење најорганизованијих криминалних група, министар је истакао да је МУП поносан на ПТЈ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи