Радници "Аутопревоза" и даље штрајкују

Штајк радиника "Аутопревоза" из Чачка и даље се наставља. Чачанскла аутобуска станица и даље је у блокади, сви поласци су отказани. Радници траже боље услове рада.

Чачанска аутобуска станица и даље је у блокади и отказани су сви поласци аутобуса због штрајка. И после вишечасовних преговора са пословодством и градоначелником, није постигнут договор о испуњењу захтева штрајкача и успостављању нормалног аутобуског саобраћаја. Радници траже повећање зарада и боље услове рада.

"Веома сам срећан што смо једном стали да кажемо да смо ми радници који поштено раде свој посао", рекао је Радојица Тодоровић, председник штрајкачког одбора и додао да они траже повећање плата и боље услове рада.

Аутобусима других превозника који пролазе кроз Чачак штрајкачи не дозвољавају улаз на станицу, па они своје путнике узимају са околних улица.

Локална самоуправа, која је том превознику поверила одржавање градских и приградских линија, упозорила  је  да је према постојећем уговору "Аутопревоз" дужан да обезбеди 70 одсто превоза.

Генерални директор "Аутопревоза" Андрија Станић рекао је да руководство и представници већинског власника, израелске компаније "Кавим", покушавају да са штрајкачима постигну договор, али и да траже могућност за обезбеђење бар 15 аутобуса за обављање са градским властима уговореног локалног саобраћаја.

Станић рекао је да саобраћај може да се одвија са најмање 70 одсто возила и да, уколико се проблем не реши до сутра, мораће да плате друге превознике који ће доћи да помогну.

Штрајкачи кажу да ће се штрајк наставити до испуњења њихових услова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи