Тимок опада

После јучерашње поплаве на подручју Зајечара и Бора, водостај Црног Тимока је у опадању. Река се у недељу после обилне кише и топљења снега излила, поплавивши више сеоских домаћинстава, ораница и регионални пут Бор-Зајечар.

Водостај Црног Тимока после јучерашњих поплава на подручју Бора и Зајечара је у опадању. 

У делу Зајечара је уведена ванредна, а у Неготину редовна одбрана од поплава. Због обилних падавина и топљења снега Црни и Бели Тимок излили су се у недељу, поплавивши више сеоских домаћинстава, ораница и регионални пут Бор-Зајечар.

"Синоћ је тим из Ниша стигао и одма смо имали интервенцију у насељу Пазариште, где смо трочлану породицу Јовић чамцем пребацили, јер је била одсечена од комуникације са светом", рекао је вођа чланова спасилачке екипе за ванредне ситуације из Ниша Марко Радовановић.

У последњих 24 часа било је 29 интервенција. На осам места постављени су џакови са песком.

Како је потврђено у Управи за извршење затворских санкција, током ноћи је из затвора у Зајечару евакуисано 70 осуђених и притворених лица. Евакуцација у којој су учествовали сви запослени протекла је без инцидената.

"Ниво Црног Тимока сада је у опадању јер је киша стала, а предузете су све мере тако да је  ситуација под контролом. Бели Тимок сада стагнира, док је Црни у благом опадању", рекао је стручњак за поплаве у сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије Саша Ранчић.

У Зајечару и околини тренутно не пада киша, а метеоролози не очекују да ће данас падати. За сада нема опасности за град, једино су у опасности приградска насеља и Гамзиградска бања.

Код места Селиште, 18 километара од Бора, регионални пут Бор-Зајечар је био поплављен, а након ангажовања механизације пут је пуштен у саобраћај.

У Зајечару су у недељу поподне проглашене ванредне мере одбране од поплава, јер је водостај Црног и Белог Тимока у порасту због топљења снега, изјавио је заменик градоначелника и члан градског Штаба за ванредне ситуације Срећко Николић.

У селу Шарбановац неколико домаћинстава је било угрожено, али су захваљујући интервенцији ватрогасно-спасилачких јединица, домаћинства заштићена џаковима са песком, па за њих више нема опасности нема, наводи се у саопштењу из Сектора за ванредне ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи