Београдска трка Деда Мразева

У центру Београда одржана "Друга београдска трка Деда Мразева". Осим трке за одрасле, такмичила се и деца до седам година у "Мини трци Деда Мразића". Венчали се Деда Мраз и Баба Мразица.

Грађани и гости престонице имали су прилику да учествују у манифестацији "Београдска трка Деда Мразева", у оквиру које је обављено и прво венчање Деда Мраза и Баба Мразице на овим просторима.

Друга "Београдска трка Деда Мразева" одржана је у улици Краља Милана са циљем код Теразијске чесме.

Прво су се у подне у "Мини трци Деда Мразића" на 70 метара такмичила деца предшколског узраста, затим је уприличено прво венчање баба Мразице и Деда Мраза и у 13 часова одржана је трка одраслих на 1.100 метара.

Првопласирани девојчица и дечак Мирјана Галифи и Едис Алидини награђени су поклон ваучерима компаније "Геокс", а друго и треће пласирани Наима Бериша, Андреа Тишма, Себастијан Галифи и Александар Јокић награђени су играчкама.

Награђена је и најмлађа учесница трке двоипогодишња Теа, а учествовало је више од 350 деце.

Затим је на бини код Теразијске чесме уприличено прво венчање Баба Мразице и Деда Мраза Марије Лончар и Дарка Петровића, у организацији матичне службе општине Раковица.

У трци одраслих учествовало је више од 500 особа и такође су награђена прва три места међу женама и мушкарцима. 

Победник трке је Кристијан Стошић, друго место је заузео Марко Ранковић, а затим је кроз циљ прошао Бојан Шобота и сва тројица су рекли да је трка била тешка. Они су награђени усисивачима.

Прво место међу женама поделиле су Милена Стојчев и Јелена Анђелковић, а место иза њих заузела је Верица Станковић. Жене су награђене микроталасним пећницама.

Сви учесници добили су на поклон костиме, сертификат и медаљу Деда Мраза.

Старт трке предшколаца код палате "Албанија" означио је песник Љубивоје Ршумовић поручивши им да је важно и учествовати и победити и да су победници сви који дођу до циља.

Окупљеним грађанима обратио се и бивши атлетичар Фрањо Михалић, који у марту пуни 90 година рекавши да је за виталност и дуг живот неопходно редовно се бавити "бар неким вежбама".

У трци су учествовали и припадници спортско-рекреативног клуба инвалида Београда.

Покровитељи те манифестације су Градски секретаријат за спорт и омладину и Скупштине Града Београда, а организатор Спортски савез Раковице који је обезбедио бесплатне костиме Деда Мразева.

Костими су се могли и платити, а за прикупљени новац биће купљени новогодишњи пакетићи за децу из "Свратишта за децу улице". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи