Фешта за децу из Свратишта

Уочи новогодишњих празника за децу са улице организована је Фешта - караоке журка у Свратишту. Деца су показала своје певачко умеће и замислили новогодишње жеље, а надлежни апелују да се деце из Свратишта не треба сетити само уочи Нове године.

Колико деце живи на улицама градова у Србији, не зна се тачно. Процењује се да их само у Београду има више од 700. Виђамо их свакодневно како просе или перу стакла на аутомобилима да би зарадили за живот.

Уочи новогодишњих празника, у Свратишту за децу улице организована је Фешта - караоке журка. Као прави професионалци, деца су, на журци "Песмом до смеха" стрпљиво чекала на ред да покажу певачко умеће. Иако није било Деда Мраза, деца су добила поклоне и замислили новогодишње зеље.

"Ја бих желео да будемо сви срећни и волео бих једну торту са чоколадом". "Ја бих волела да чекам Нову годину са мамом и татом и да Деда Мраз дође и донесе поклоне", коментари су деце из Свратишта.

"Ова деца јако воле да певају и ми смо им организовали караоке парти. Апеловала бих да се ове деце не сетимо само пред Нову годину него читаве године и да им помогнемо", рекла је Татијана Рап из агенције Феста.

Боравак на улици, нарочито ноћу и током зимских дана, пун је неизвесности и ризика. У Свратишту свакодневно борави 40-ак малишана, а зими их има и више.

"Нама је посебно важно да око Нове године посебно будемо активни и присутни у њиховим животима да би и њима ова година била као и другој деци. Оно што свратиште јесте, јесте та прва линија подршке, када је њима нешто акутно потребно, када су сада у проблему да им изађемо у сусрет", рекла је координатор Свратишта Милица Ђорђевић.

У евиденцији Свратишта тренутно је 45-оро деце од пет до 18 година. Кућа у Крфској улици једино је склониште за децу са улице. Ту долазе када су гладни, да се склоне од зиме или када им треба лекарска помоћ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи