Представљен магазин "Русија данас"

Магазин "Русија данас", који је посвећен актуелним догађајима из свих области друштвеног живота Русије представљен у Београду. То је први пут да негде у свету излази један такав магазин о Русији, на језику који није руски.

Руски амбасадор у Србији Александар Васиљевич Конузин представио је у краљевском двору на Дедињу магазин "Русија данас", најлуксузнији магазин о Русији на овим просторима.

То је први пут да било где у свету излази један такав часопис, потпуно посвећен Русији, а на језику који није руски.

Магазин иза кога је стала Амбасада Руске Федерације у Београду продаваће се месечено широм Србије, Црне Горе и Републике Српске и информисаће јавност о најважнијим темама у вези са Русијом.

На насловној страни магазина нашла си се три утицајна човека Русије, председник Дмитриј Медведев, редитељ Никита Михалков и председник руске нафтне компаније "Лукоил" Вагит Алекперов.

На укупно 300 страна магазина налазе се текстови и илустрације о актуелним догађајима из руске културе, духовности, уметности, историји, моди, спорту, гастрономију, политици и свим другим областима друштвеног живота.

Промоцији "Русије данас" присуствовале су бројне државне званице, свештенство и личности из света новинарства, културе и бизниса.

Неке од текстова из првог броја прочитали су потпредседница "Делта Холдинга" Милка Форцан, Владимир Божовић, Александар Вулин, Биљана Обрадовић, Биљана Ристић, Милица Амиџић, бивши фудбалер Душан Савић и његова супруга, водитељка Марина Рајевић Савић.

Осим магазина, у одајама дома постављена је и изложба савремених руских икона и предмета из руског одељења војног музеја у Београду, међу којима је се нашла и козачка, поклон краљу Петру II Карађорђевићу од руске емиграције.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи