Уручене награде "Др Зоран Ђинђић"

У Новом Саду додељене годишње награде "Др Зоран Ђинђић". Награду за младог научника и истраживача добио је др Душан Мрђа, са Природноматематичког факултета у Новом Саду.

Награде Фонда "Др Зоран Ђинђић" уручене су у Новом Саду. Главну награду за младог научника и истраживача добио је Душан Мрђа, са Природноматематичког факултета у Новом Саду.

Доктор Мрђа има само 33 године а до сада је постигао велике резултате у области нуклеарне структуре, нуклеарне спектроскопије и радиоекологије. Награду му је уручила почасна председница Фонда, Ружица Ђинђић.

Душан Мрђа се, у своје име и име осталих добитника, захвалио на додељениом признању.

Награда ''Др Зоран Ђинђић за најбољи дипломски рад, завршни рад на дипломским академским студијама-мастер или магистарски рад из филозофских и социолошких наука'' припала је Марјану Ивковићу са Филозофског факултета у Београду за одбрањен мастер рад на тему ''Еволуција поимања конфликтне природе модерних друштава у критичкој теорији''.

Златко Емеђи добио је награду као најбоље оцењени студенту Универзитета у Новом Саду у прошлој години.

Ружица Ђинђић је истакла да је поносна на вечерашње, али и све претходне добитнике награде ''Др Зоран Ђинђић''.

"Уверена сам да то што вечерас осећам заједно са вама, на исти начин би доживео и човек кога вечерас стално помињемо, Зоран Ђинђић", истакла је госпођа Ђинђић.

Уручерњу награда присуствовали су председник Србије Борис Тадић и председник војвођанске владе Бојан Пајтић.

Председник Тадић је рекао да Србија, после јучерашњег подношења кандидатуре за чланство у Европској унији, више није иста земља и нагласио улогу Зорана Ђинђића у том чину.

"Да бисмо дошли у ситуацију да учествујемо у политичком процесу који захтева велики рад, велики напор и стрпљњење, много примљених удараца, били су потребни људи који су у критичним моментима те ударце примали на себе и подносили велику жртву. Најважнији човек у том процесу, човек који је одредио европску будућност Србије јесте несумњиво Зоран Ђинђић", рекао је председник Тадић.

Покровитељи награда су Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи